AMSTERDAM - Een 22-jarige man is op donderdagavond 29 oktober 2020 op het Zeeburgerpad slachtoffer geworden van een straatroof. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Het slachtoffer meldde zich na de straatroof aan een politiebureau voor het doen van aangifte. Hij vertelde dat hij rond 18.45 uur over het Zeeburgerpad fietste in de richting van de molen. Ter hoogte van de Panamalaan stopte hij om op zijn telefoon te kijken hoe lang de regen nog zou duren. Toen hij aanstalte maakte om weer verder te fietsen, stond er plotseling een groepje van vier in het zwart geklede jongens om hem heen. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer zijn bezittingen afstaan. Hij liet echter zijn fiets vallen en rende hard weg. Het groepje jongens ging er vervolgens met zijn fiets vandoor.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof, of andere informatie hebben. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen reageren, kunnen dit doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.