AMSTERDAM - De politie is dringend op zoek naar getuigen die meer weten over een incident op het Hugo de Grootplein op zondag 3 januari 2021. Een vrouw die daar een winkel afsloot werd door een man aangevallen. De man is daarna te voet gevlucht.


Rond 18:50 uur sluit een medewerkster een winkel af op de hoek van het Hugo de Grootplein met de Frederik Hendrikstraat als er een man binnenkomt. Hij valt haar aan en probeert haar de winkel in te trekken. De vrouw houdt zich vast aan de deuropening en er ontstaat een worsteling bij de ingang van de winkel. Na enkele minuten ziet een voorbijganger wat er gebeurt en probeert er tussen te komen. De verdachte maakt zich uit de voeten en loopt in de richting van de Frederik Hendrikstraat.

Getuigenoproep
Het is nog onduidelijk wat de verdachte precies van plan was. De politie is dringend op zoek naar hem en roept getuigen op zich te komen melden. De verdachte heeft een donkergetinte huidskleur, is naar schatting tussen de 40 en 50 jaar oud, is rond de 1.70 meter lang en zou op dat moment een mes bij zich dragen. Weet u meer over deze zaak? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.