AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag 15 december 2020 een 27-jarige man aangehouden die nog 279 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Dat gebeurde na een achtervolging in een tuinhuisje aan het Aakpad in Noord. De man, een inwoner van Hoogwoud, is tijdens zijn vlucht tegen meerdere voertuigen gebotst.

De zwarte bestelbus van de verdachte werd rond 14.00 uur door agenten gezien nabij een tankstation nabij Kadoelen. Van de eigenaar van de bus was bekend dat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten. De agenten gaven de bestuurder bij de IJdoornlaan een stopteken. De automobilist werd vanaf de bijrijderszijde aangesproken door de politie, maar daar reed hij snel weg terwijl de agent nog half in de auto hing.

Gevaarlijk rijgedrag
De verdachte reed vervolgens vol gas verder. Tijdens zijn vluchtpoging maakte de man meerdere verkeersovertredingen en botste hij tegen een GVB-bus. Niet lang daarna werd de vluchtauto door een politiewagen aangetikt en klemgezet. Hierop reed de man hard achteruit en duwde de politieauto opzij. Opnieuw ging de verdachte er met zijn bestelbus vandoor, maar al snel werd zijn busje voor de tweede keer klemgezet door de politie. Toch gaf de voortvluchtige niet op, want hij ging er te voet vandoor. Uiteindelijk is de bestuurder op het Aakpad in een tuinhuisje aangehouden. De man is zijn rijbewijs kwijt en zal op een later moment worden gehoord over alle overtredingen. Ook moet hij alsnog zijn gevangenisstraf van 279 dagen uitzitten.

Getuigen
Om precies vast te kunnen stellen waar en wanneer zijn onveilige rijgedrag heeft plaatsgevonden, wil het onderzoeksteam spreken met voetgangers en fietsers die moesten wegspringen om geen slachtoffer te worden van de vluchtende automobilist. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.