AMSTERDAM - Op maandag 30 november rond 11.00 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een boekwinkel in het winkelcentrum Reigersbos. Er raakte niemand gewond. De politie is nog op zoek naar de verdachte en vraagt getuigen zich te melden.

Twee medewerkers van de winkel zijn net bezig met de opening van de winkel, wanneer er een man de winkel in komt lopen. Hij snelt direct door naar de medewerker die achter de kassa bij de balie staat. De verdachte dreigt met een vuurwapen en zegt dat de medewerker geld moet geven. De verdachte neemt uiteindelijk de hele kassalade mee en vlucht linksaf de winkel uit in de richting van de supermarkt.

De verdachte heeft het volgende signalement:
Man
Donkere huidskleur
20-25 jaar oud
Rond de 1.75 meter lang
Donkere kleding
Capuchon
Wegwerp mondkapje
Handschoenen

Getuigenoproep
Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de twee mederwerker van de winkel zijn ontzettend aangedaan en geschrokken. De recherche komt heel graag in contact met getuigen of mensen die meer weten over deze overval. Heeft u camerabeelden in de omgeving of meer informatie? Laat het de recherche weten via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook beeldmateriaal ter beschikking stellen aan de politie.