AMSTERDAM - De politie doet onderzoek na een explosie aan de Van Hogendorpstraat in West. Dit gebeurde in de vroege ochtend van maandag 23 november 2020. De ramen van de woning werden vernield door de explosie. De twee aanwezigen in de woning raakten niet gewond, de verdachte liep ernstige verwondingen op.

Iets voor 4.00 uur schrokken de bewoners van de woning van een harde knal. Er bleek een explosief ontploft te zijn bij de woning. Agenten troffen een bloedspoor op straat aan. Dat leidde uiteindelijk naar een ziekenhuis waar zich een 18-jarige Amsterdammer bleek te hebben gemeld met letsel dat bij een explosie past. In de wachtkamer zat een andere persoon die de gewonde man naar het ziekenhuis had gebracht. De gewonde man wordt momenteel medisch behandeld. De andere man, een 22-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Naar zijn exacte rol wordt nader onderzoek gedaan.

Relationele sfeer
Het rechercheteam houdt rekening met een conflict in de relationele sfeer als motief voor de explosie. Naast een sporen- en buurtonderzoek zoekt de politie naar getuigen die meer weten over dit incident. Heeft u iets gezien of mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten, neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 of het tipformulier. Als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.