AMSTERDAM - In de nacht van donderdag 7 oktober op vrijdag 8 oktober 2021 zijn op de Amstel drie verdachten aangehouden voor vernieling van meerdere (woon)boten. Team Verkeer Nautisch is op zoek naar getuigen en slachtoffers.

Omstreeks 02.00 uur krijgen agenten de melding van een vaartuig dat met hoge snelheid (in de mist) over de Prinsengracht vaart. In de sloep zitten drie mannen die een stopteken negeren, waarna agenten van Team Verkeer Nautisch het vaartuig rammen en zo tot stilstand brengen. De drie mannen, Amsterdammers in de leeftijd tussen 24 en 50 jaar, worden aangehouden, de sloep afgesleept voor nader onderzoek. Twee van de drie verdachten uit het pleziervaartuig zijn inmiddels heengezonden, één van hen zit nog vast.

Uit onderzoek blijkt dat het vaartuig meerdere (woon)boten heeft vernield. De route die door de verdachten zou zijn afgelegd is als volgt: Prinsengracht, Kostverlorengracht, Zuider-Amstelkanaal, Amstel, Diemen-Oudekerkerdijk weer terug naar Amsterdam over de Amstel.

Het team komt graag in contact met slachtoffers en getuigen. Heeft u beelden van het incident dan kunt u die uploaden via het tipformulier. Geeft u bij het inplannen van een aangifte proces-verbaalnummer PL1300_202105943 op.