AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een verkeersongeval dat donderdagmiddag 2 september 2021 plaatsvond op de Australiëhavenweg. Bij de aanrijding tussen een personenauto en racefiets raakte de bestuurder van de racefiets gewond. De bestuurder van de personenauto reed na aanrijding door.

Rond 13.15 uur kwamen op de kruising van de Australiëhavenweg met de Haarlemmerweg de personenauto en fietser met elkaar in botsing. De man op de racefiets, een 56-jarige man uit Santpoort-Noord, kwam daarbij ten val en hield aan de aanrijding lichte verwondingen over. De bestuurder van de personenauto - volgens getuigen mogelijk een witte Volkswagen Polo - zou na de aanrijding iets langzamer hebben gereden, maar uiteindelijk toch zijn doorgereden.

Getuigen
De recherche is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. Om feiten en omstandigheden zo nauwkeurig mogelijk te kunnen reconstrueren, zoekt de recherche de doorrijder. Ook getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, waaronder een man die eerste hulp verleende, wordt verzocht om contact op te nemen op 0900-8844.