AMSTERDAM - Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Benfica in de Champions League heeft de politie opgetreden bij de Johan Cruijff ArenA.


Voorafgaand aan de wedstrijd ontstond er een massale toeloop op de zuidingang van het stadion. Een deel van de supporters trachtte daar - buiten de tourniquets om - met geweld toegang te verkrijgen tot het stadion. Ook werd grof geweld gebruikt tegen de politie die ter plaatse de stewards ondersteunde. Er werd o.a. met zwaar vuurwerk en stalen buizen naar de politie gegooid. Hierop voelde de politie zich genoodzaakt tot de inzet van geweld, waaronder traangas, om deze groep buiten het stadion te houden en het forse geweld tegen de politie te doen stoppen. Na de inzet van de politie, keerde de rust terug.

Enkele politiemedewerkers hebben letsel opgelopen en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Rondom de wedstrijd zijn in totaal zeven personen aangehouden. De politie stelt beelden veilig van de ongeregeldheden met als doel verdachten van strafbare feiten op te sporen.