AMSTERDAM - Bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam heeft rond 19.15 uur een schietpartij plaatsgevonden. De politie heeft een man neergeschoten. Hij is aan zijn verwondingen overleden.

Een omstander laat aan AT5 weten ongeveer twintig schoten te hebben gehoord. De politie is massaal uitgerukt. Een politiewoordvoerder meldt dat agenten een melding kregen van een persoon met een vuurwapen bij westeinde. Toen diezelfde man op de politie af kwam rennen met een wapen, hebben de agenten geschoten. De verdachte is bezweken aan zijn verwondingen.

Beelden schietpartij
Een vrouw die vanavond op het moment van de schietpartij bij De Nederlandsche Bank met de auto voorbij reed heeft een filmpje gemaakt. Er is niet goed te zien wat er precies gebeurd, wel zijn er zeker veertien schoten te horen.

Bij het tankstation aan de Gooiseweg zou een auto zijn klemgereden en de inzittenden zouden zijn aangehouden. Ook zouden trams worden tegengehouden, reizigers zouden niet mogen uitstappen.Inmiddels is er een arrestatieteam bij de bank aanwezig.