WEESP - De politie trof zondagavond 2 januari 2022 een hennepkwekerij aan in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Weesp. Vier personen die aanwezig waren in de woning zijn door de politie aangehouden. De 38-jarige bewoner zit nog vast voor verder onderzoek.

Een oplettende burger schakelde de politie in na verdachte omstandigheden rondom de woning. Agenten gingen een kijkje nemen en ontdekten vervolgens een hennepkwekerij aan in de woning. Er werden ruim 600 hennepplanten vanuit de stek gekweekt aangetroffen en een groot aantal attributen zoals lampen en ventilatoren. Deze hennepplantenen de goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. Drie mannen, een 37-jarige man uit Blaricum, een 31-jarige man uit Maarssen en een 34-jarige man uit Reeuwijk zijn heengezonden maar blijven verdachten in het lopende onderzoek. De bewoner van de woning zit nog vast en wordt voorgeleid. De recherche onderzoekt de rol van de verdachten met betrekking tot de hennepkwekerij en de aangetroffen spullen.

Herken een hennepkwekerij!
De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Woonhuizen, bedrijfspanden, garageboxen en leegstaande panden worden vaak gebruikt voor hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade. Niet alleen veroorzaakt het veel schade, maar Daarnaast zorgen zij ook voor overlast door stank en eventuele lekkage.

Bij illegale hennepteelt is er bijna altijd sprake van diefstal van stroom. De aangelegde illegale aansluiting is vaak brandgevaarlijk wat een groot risico is voor het pand en naastgelegen panden. Een ander teken van een hennepkwekerij in uw nabije omgeving kan ook zijn dat er illegaal stroom wordt afgetapt, dit kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Een hennepkwekerij wordt na onderzoek direct ontmanteld. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt of ruikt u elders een sterke henneplucht? Neem dan direct contact op met de politie via 0900- 8844. Anoniem meldingen doorgeven kan uiteraard ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800- 7000.Delen: