AMSTERDAM - De politie Amsterdam doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht van vijf steekincidenten in de Pijp waarbij één slachtoffer is overleden. Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie houdt alle opties open, maar heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief.


Vrijdagavond 21 mei 2021 werden in de Ferdinand Bolstraat en in de directe omgeving van die straat vijf mensen afzonderlijk van elkaar neergestoken. Een van de slachtoffers kwam ter plaatse te overlijden, de andere vier zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De politie gaat ervan uit dat één persoon verantwoordelijk is voor de verschillende incidenten en heeft een verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 29 jaar uit Amstelveen.

De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politiechef en hoofdofficier) heeft vannacht met elkaar gesproken over de steekincidenten en het lopende onderzoek. De driehoek betuigt medeleven aan de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer en wenst de gewonden een spoedig herstel en sterkte voor al hun naasten. Zoals gebruikelijk wordt slachtofferhulp ingeschakeld. De gemeente zal de komende tijd de sentimenten en eventuele onrust in de Pijp goed in de gaten houden.

De driehoek komt in de loop van zaterdag 22 mei met aanvullende informatie. De politie roept getuigen van de incidenten op zich te melden via 0800-8844 of via het tipformulier dat online kan worden ingevuld.