AMSTERDAM - De politie is aan het eind van de middag in grote getale richting het Leidseplein gegaan na de melding van een overval op de Apple Store. Hierbij wordt iemand gegijzeld en onder schot gehouden


De politie zou rond 17.40 uur een melding hebben gehad, maar kon in eerste instantie nog niet bevestigen of het daadwerkelijk om een overval gaat. Men rukte massaal uit naar de locatie van de melding en een groot gebied werd afgezet met politielint.

Ook zijn er speciale teams van de politie aanwezig zijn met getrokken vuurwapens. Volgens het welingelichte AT5 zou er in de nabijheid van de Apple Store een medewerker naar buiten zijn gerend die door een portofoon hard riep dat er een overval zouden zijn. Daarna zouden er van binnenuit schoten zijn gehoord.

Update 18.45 uur: Inmiddels is duidelijk dat het om een gijzeling gaat. Op een video bij AT5 is te zien dat iemand wordt vastgehouden en onder schot gehouden.

Update 20.20 uur: De politie kan nog niet teveel kwijt omtrent de huidige situatie laat men weten in een persbericht.

Update 22.50 uur: Er is een einde gekomen aan de gijzeling. De gijzelaar is aangehouden en de gegijzelde ongedeerd. Straks meer nieuws.