AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeschreven voor de tip die leidt tot ontrafelen van het mysterie rondom de identiteit van de vrouw wiens romp op 19 januari in een koffer werd gevonden. De politie tast nog altijd compleet in het duister over de identiteit van de vrouw en de toedracht van haar dood.

Het lichaam werd op 19 januari gevonden aan de Zuider IJdijk in Amsterdam. De politie maakte eerder al bekend dat de koffer daar al minstens sinds 11 januari lag, omdat er toen al een melding binnenkwam van een voorbijganger die de koffer opmerkte.

Ook werd eerder bekend dat de vrouw 1.60 tot 1.80 lang is, tussen de twintig en 36 jaar oud is, een blanke huidskleur heeft en pas sinds december 2018 in Nederland was. Het half jaar of zelfs jaar ervoor had ze in het buitenland doorgebracht.

Kleding
Ze droeg een zwarte rok van &Other Stories en een zwarte, enigszins doorschijnende top van het merk Expresso. Ook droeg ze een BH van Hünkemoller in maat 80C. De koffer waarin ze werd gevonden was een zwarte Samsonite koffer.

De politie is op zoek naar elke mogelijke tip over de identiteit van de vrouw en de toedracht van het ongeluk. Ze vragen mensen dan ook nadrukkelijk om te bellen als ze denken de vrouw gezien te hebben.

Tips?
Wie meer weet over deze zaak, kan contact opnemen met de politie via 0800-6070. Misdaad anoniem melden kan via 0800-7000.