AMSTERDAM - Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is vanavond neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat. Hij is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.


Rond 19.30 uur kwam er een melding van een schietincident nabij de parkeergarage aan de Lange Leidsedwarsstraat. De dader zou direct na het incident op de vlucht zijn geslagen. Al snel gonsde het van de geruchten dat het om De Vries zou gaan, ook omdat het nabij de studio van RTL Boulevard is. Vlak daarna wist Het Parool te bevestigen dat het inderdaad om de misdaadjournalist ging.

Binnen mum van tijd waren vele hulpdiensten ter plaatse. De Vries zou met hoge spoed per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie doet uitgebreid onderzoek waarbij ook een helikopter is ingezet die boven het centrum cirkelt.

Pakweg een uur later zou er op de A4 bij Leidschendam een auto zijn klemgereden. Hierbij is een verdachte aangehouden.
Tevens is er iemand aangehouden in McDonalds aan het Leidseplein, maar het is niet bekend of dit verband houdt met de zaak.

Bij het Amsterdam UMC ziekenhuis staat veel bewapende politie buiten, maar ook hier is nog niet bevestigd of dit verband houdt met de zaak.