AMSTERDAM - Peter R. de Vries is dionderdag op 64-jarige leefttijd overleden ten gevolge aan de verwondingen die hij opliep bij een aanslag op zijn leven. De misdaadjournalist werd verleden week dinsdag op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard.

De Vries, ruim veertig jaar als misdaadjournalist actief, heeft dus ruim een week gevochten voor zijn leven, maar is alsnog aan zijn verwondingen bezweken. De Vries kreeg ondermeer bekendheid door De Heineken ontvoering, de Puttense moordzaak, de zaak Natalee Holloway/Joran van der Sloot, de zaak Nicky Verstappen en was de laatste tijd vooral actief met de langdurige vermissing van Tanja Groen.

Er zitten twee verdachten, Delano G (21) uit Rotterdam en Kamil E. (35) uit Maurik, vast voor betrokkenheid bij de aanslag. G zou zijn aangestuurd door de bende van Ridouan T. zo verklaarden familieleden van de verdachte reeds. Als vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. stond De Vries op de dodenlijst van T. Bekend was dat ook Heineken-ontvoerder Willem Holleeder de misdaadjournalist al langer dood wenste.

Peter R. De Vries laat een partner en twee kinderen uit een eerder huwelijk achter.