AMSTERDAM - Op zaterdag 16 januari is een medewerkster van een speciaalzaak aan het Bos en Lommerplein slachtoffer geworden van een overval. De recherche is op zoek naar getuigen.

Rond 18:00 uur stond de medewerkster alleen in de winkel toen er twee mannen de winkel in kwamen lopen. Vervolgens zou één van de verdachten een steekwapen hebben getoond aan het slachtoffer. Onder bedreiging van dit steekwapen is het slachtoffer naar de kassa gelopen en heeft de inhoud aan de verdachte afgestaan. De verdachten zijn met de buit weggevlucht in de richting van de Leeuwendalerweg. De politie was snel ter plaatse, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is gelukkig niet gewond geraakt.

De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de verdachten, maar heeft ze niet meer aangetroffen.

Signalementen
De recherche is op zoek naar de volgende verdachten:

Verdachte 1:
- ongeveer 16 jaar
- rond gezicht
- licht getint
- donker kort haar
- donkere ogen
- 160-170 centimeter
- blauwkleurig medisch mondkapje
- donkere kleding
- donkere jas met capuchon
- donkere trainingspak met glimmende stof
- dikke donkere handschoenen

Verdachte 2:
- ongeveer 16 jaar
- dun slank gezicht
- donker haar
- licht getint
- 160-170 centimeter.
- blauwkleurig medisch mondkapje
- muts rood en blauw met strepen
- donkere kleding

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar camera- en/of dashcambeelden in de omgeving van het Bos en Lommerplein. Heeft u iets gezien of gehoord op het moment van de overval? Of heeft u de dagen ervoor iets bijzonders gezien en nog niet met de recherche gesproken? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook beeldmateriaal delen met het onderzoeksteam.