AMSTERDAM - Op donderdag 3 juni 2021 vindt er rond 9.50 uur een overval plaats op een tankstation aan de Pieter Calandlaan in Amsterdam Nieuw-West.

De verdachte loopt het tankstation binnen en gaat direct richiting de toonbank. Daar verzoekt hij de medewerkster meermaals op dwingende toon om de kassalade te openen. Zij geeft hier gehoor aan. De verdachte pakt geld uit de kassa en stopt het in een zwarte rugzak. Vervolgens maakt hij ook sigaretten buit. De verdachte loopt de deur uit in de richting van de Johan Huizingalaan.

De politie is direct na de overval gestart met een zoekactie in de omgeving, maar heeft de verdachte niet aangetroffen.

Signalement:
Man
Ongeveer 1.70 meter
Licht getinte huidskleur
Slank postuur
Leeftijd tussen 25 en 35 jaar
Zwarte pet
Zonnebril
Zwarte trui
Zwarte sportbroek met Nike Air logo
Zwart mondkapje
Zwarte rugzak
Blauwe handschoenen

Getuigen en beeldmateriaal gezocht
De politie doet onderzoek naar deze overval en komt graag in contact met getuigen. Was u getuige van deze overval? Of heeft u in de omgeving van de Pieter Calandlaan of Johan Huizingalaan iets opmerkelijks gezien? Heeft u camerabeelden van de omgeving van de Pieter Calandlaan? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier. Via het tipformulier kunt u ook beeldmateriaal uploaden.