AMSTERDAM - Woensdagmiddag 29 november 2023 werd in het IJ het lichaam van een overleden vrouw aangetroffen. Uit het eerste onderzoek naar haar dood blijkt dat er vermoedelijk sprake is van een misdrijf. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over de zaak, bijvoorbeeld over wie de vrouw zou kunnen zijn. Dat is vooralsnog namelijk onduidelijk. In de hoop de identiteit van het slachtoffer te achterhalen, deelt de politie foto’s van enkele van haar tatoeages.

Rond 13.00 uur kwam de melding binnen dat er in het IJ naast de afmeersteiger aan de Distelweg mogelijk een lichaam zou drijven. Toegesnelde politieagenten troffen niet veel later inderdaad het stoffelijk overschot van een vrouw aan. Op basis van het eerste onderzoek vermoedt de recherche dat er sprake is van strafbare feiten rond de dood van het slachtoffer.

Identiteit slachtoffer onbekend

Wie de vrouw is, heeft de recherche vooralsnog niet kunnen achterhalen. In de hoop snel te weten te komen wat haar identiteit is, deelt de politie nu foto’s van enkele van de tatoeages van de vrouw. Het slachtoffer heeft een lichte huidskleur, een normaal postuur en kort donker haar. Ze wordt tussen de 30 en 45 jaar oud geschat. Op verschillende plekken op haar lichaam bevinden zich grote tatoeages.

Informatie delen

Kunt u de recherche verder helpen? Weet u bijvoorbeeld wie het slachtoffer zou kunnen zijn? Of heeft u iets opvallends gezien in of bij het IJ/de aantrefplaats van het slachtoffer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023271129.