AMSTERDAM - Voormalig profvoetballer Evander Sno moet een taakstraf uitvoeren van 76 uur. De politierechter heeft hem hiertoe veroordeeld omdat hij in 2017 een portier van de Melkweg in Amsterdam knock-out heeft geslagen.

Naast Sno, die van 2008 tot 2011 bij Ajax speelde, stonden ook nog twee broers van hem terecht. Zij werden vrijgesproken van mishandeling, omdat de rechter hiervoor niet voldoende bewijs zag. Een van hen moet wel een boete betalen van 150 euro, omdat hij zei dat hij de beveiligers van het poppodium iets wilde aandoen met een vuurwapen.

De mishandeling vond plaats op 29 oktober 2017, toen de broers tijdens een feest om onduidelijke reden de Melkweg werden uitgezet. Sno heeft toegegeven dat hij een portier een klap gaf, omdat hij naar eigen zeggen naar zijn broer wilde die het aan de stok had met beveiligers. Volgens zijn advocaat werd er ook door de portiers nogal wat geweld gebruikt. Sno heeft excuses aangeboden aan het slachtoffer, die volgens de raadsman zijn aanvaard.

In april 2017 werd Sno al eens vrijgesproken van mishandeling, toen in Paradiso.

Vrees voor de media
De officier van justitie eiste taakstraffen van 180 uur tegen de oud-voetballer en zijn broer. Aangezien die laatste al eens eerder is veroordeeld voor mishandeling, wilde de officier dat hij ook een maand cel kreeg.

De drie waren niet aanwezig op de zitting, volgens hun advocaten onder meer uit vrees voor de media.