NOORD-HOLLAND - De politie in Noord-Holland heeft van vrijdag 2 op zaterdag 3 september 22 weggebruikers uit het verkeer gehaald die onder invloed van drank of drugs reden.


Opvallend rijgedrag valt snel op. Heel langzaam rijden, slingeren over de weg, tegen de richting inrijden of juist flink op het gas trappen, is reden genoeg voor de politie om bestuurders aan een controle te onderwerpen. Wanneer een bestuurder dan bijvoorbeeld ook nog opvallend rode ogen of een naar alcohol ruikende adem heeft, wordt er vanzelfsprekend gevraagd om mee te werken aan een drugs- of alcoholtest.

Onder invloed van drugs en alcohol

Van de 22 weggebruikers verkeerden 5 onder invloed van drugs en 17 onder invloed van alcohol. Bij twee van de gecontroleerde weggebruikers was het aangetroffen alcoholgehalte hoger dan 785 Ugl. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt en van een aantal werd het rijbewijs direct ingevorderd.

Een kleine week geleden in de nacht naar 28 augustus hield de politie in Noord-Holland ook al een grootscheepse controle waarbij 37 bestuurders van de weg werden gehaald.