AMSTERDAM - Donderdagmiddag 15 oktober 2020 werd op de Lauernessestraat een 39-jarige man neergestoken. Het slachtoffer had online een afspraak gemaakt om daar zijn auto te verkopen. Van een verkoop kwam het echter niet: naar alle waarschijnlijkheid heeft de ‘koper’ het slachtoffer in plaats daarvan neergestoken en zijn auto gestolen. De politie zoekt dringend naar twee verdachten en het gestolen voertuig.


Om 17.00 uur die middag komt de melding binnen dat iemand op de Lauernessestraat neergestoken zou zijn. Ter plaatse treffen agenten inderdaad een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer kan nog net vertellen dat hij zijn auto zou gaan verkopen, maar dat op de afspraak aangekomen de ‘koper’ hem heeft neergestoken en bestolen van zijn auto. Direct daarna moet het slachtoffer naar het ziekenhuis worden overgebracht. Op dit moment wordt hij daar behandeld aan zijn verwondingen.

Agenten zoeken na het incident in de omgeving uitgebreid naar twee verdachten en/of het voertuig, maar treffen deze helaas niet aan.

Verdachte(n) of voertuig gezien? Bel de politie
De verdachten betreffen twee mannen. Het gestolen voertuig is een zwarte Mercedes SUV GLE-Klasse met het kenteken ZD-091-D. Vooral de velgen op de auto vallen op (zie foto). Ziet u de mogelijke verdachte(n) en/of het voertuig ergens? Bel dan onmiddellijk 112. Benader de verdachte(n) en/of het voertuig NIET zelf.

Informatie delen
Heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.