AMSTERDAM - De recherche heeft gisteravond wederom een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 33-jarige Serdar Ay. Ay werd in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 oktober 2020 op de Vreedenhaven/Hoekenes in Amsterdam-Osdorp neergeschoten en kwam in het ziekenhuis te overlijden. Eerder deze week verrichte het onderzoeksteam ook al een aanhouding.


De op woensdagavond 31 maart 2021 aangehouden verdachte betreft een 23-jarige man uit Amsterdam. Net als de eerder aangehouden verdachte zit deze verdachte in alle beperkingen. Er worden daarom nu ook geen verdere mededelingen over de man en/of de verdenkingen tegen hem gedaan.

Niet het beoogde doelwit

Het TGO kreeg in het onderzoek al snel sterke aanwijzingen dat Serdar mogelijk voor iemand anders werd aangezien en niet het beoogde doelwit van de gerichte actie was. Alle informatie over de zaak is hier te vinden: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/05-dodelijk-schietinicident-hoekenes.html. Meer over de eerdere aanhouding is hier na te lezen: https://www.politie.nl/mijn-buurt/nieuws/2021/maart/30/05-aanhouding-in-onderzoek-dood-serdar-ay.html.