AMSTERDAM - De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke schietincident bij parkeergarage Hakfort op dinsdag 2 februari 2021. Het betreft een 16-jarige jongen uit Amsterdam, hij werd op afgelopen vrijdag aangehouden en zit inmiddels in voorlopige hechtenis.


In de dagen na het dodelijk schietincident werden al drie verdachten aangehouden. Tevens werden vorige week twee nieuwe verdachten aangehouden, te weten een 26-jarige man uit Almere en een 17-jarige jongen uit Amsterdam.

De rol van de 16-jarige jongen die nu is aangehouden wordt nader onderzocht.

Informatie delen
Het onderzoek gaat onverminderd door en de hulp van getuigen is hierbij van groot belang. De recherche komt graag in contact komen met mensen die zij nog niet gesproken hebben: mensen die iets gezien of gehoord hebben van het schietincident, of die wellicht over beeldmateriaal beschikken, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s in de parkeergarage. Ook andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, ontvangt het onderzoeksteam graag. Neem daarvoor contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt ook uw informatie of beeldmateriaal anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via deze link.