AMSTERDAM - Een homoseksuele man is donderdagavond om 20:10 uur met glas gestoken op de J.C. van Epenstraat op het Cruquiuseiland in Amsterdam-Oost. Kort daarvoor werd hij ook uitgescholden.

Hij zat met zijn partner in een kano. De twee werden vanwege hun geaardheid beledigd, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Ze gingen daarna naar de kant om verhaal te halen, waarna een schermutseling ontstond.

Ziekenhuis
"Een van de mannen is aan zijn onderarm gewond geraakt door een stuk glas", zegt een politiewoordvoerder. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De daders renden na het incident weg.

Agenten hebben later die avond op drie tieners opgepakt. De jongen die wordt verdacht te hebben gestoken is veertien jaar oud. De andere twee zijn veertien en vijftien jaar oud. Ze waren allemaal al bekend bij de politie vanwege overlastgevend gedrag.

Zeer hoog
"Wij nemen de zaak zeer hoog op", zegt een politiewoordvoerder. "De recherche onderzoekt de zaak. Mochten er meer jongens bij betrokken zijn, dan moeten die van de straat om zich te verantwoorden voor wat hier gebeurd is.'"

Het slachtoffer gaat later aangifte doen. Het netwerk Roze in Blauw van de politie ondersteunt hem daarbij.

Aangevallen
Eerder deze maand werden er ook twee gevallen van anti-homogeweld bekend. Een stel werd twee keer aangevallen door jongeren omdat ze hand in hand over straat liepen in Amsterdam-Oost.