AMSTERDAM - Op de kruising van Burgemeester Van der Pollstraat en de Louis Couperusstraat in Nieuw-West is vanmorgen onderzoek gedaan door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Er zou mogelijk een explosief zijn aangetroffen bij een geparkeerde auto in de straat. Een EOD-medewerker in een beschermend pak heeft 'iets' bij de auto weggehaald waarna de brandweer en ambulance weer vertrokken. Er zijn meerdere mensen aangehouden.


Of er ook echt een explosief is aangetroffen is op dit moment nog niet duidelijk. De omgeving werd groot afgezet door de politie. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie liet weten dat er ook een woning in de straat is ontruimd.

Rond 05.00 uur kreeg de politie van het Noord-Hollandse district IJmond een melding van een verdachte situatie met een auto. Die auto is uiteindelijk in Amsterdam aan de kant van de weg gezet. "Omdat er het vermoeden was dat er explosieven in de auto zaten is de EOD ingeschakeld", laat een woordvoerder van de politie Noord-Holland weten. Degenen die in de auto zaten zijn aangehouden, hoeveel dat er zijn wordt later vandaag duidelijk.