AMSTERDAM - Het OM in Amsterdam heeft besloten een inmiddels 29-jarige man uit Amsterdam, de bekende voetballer Quincy Promes, primair te vervolgen voor poging doodslag en subsidiair voor zware mishandeling. Dat zijn ook de feiten waarvan het slachtoffer aangifte heeft gedaan. De man wordt ervan verdacht een familielid te hebben gestoken. Bij dat steekincident - dat na afloop van een familiefeest eind juli 2020 in Abcoude plaatsvond - heeft het slachtoffer, een neef van de verdachte, fors knieletsel opgelopen.

Het onderzoeksdossier is eind mei 2021 door de politie ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. Bestudering van dat dossier door de officier van justitie leidde afgelopen juli al tot de ‘voorgenomen beslissing’ om tot vervolging over te gaan. Deze voorgenomen vervolgingsbeslissing is toen ook bekendgemaakt aan de verdachte en zijn raadsman. De definitieve beslissing zou volgen nadat eventuele onderzoekswensen van de advocaat van Promes waren toegekend en uitgevoerd. Dat is inmiddels grotendeels gebeurd.

Een zittingsdatum is nog niet bekend. Promes is op zondag 13 december 2020 door de politie aangehouden en op dinsdag 15 december na te zijn verhoord heengezonden op last van de officier van justitie. Hij is niet voorgeleid aan de rechter-commissaris wat tot gevolg heeft dat hij is vrijgelaten zonder dat er voorwaarden aan die vrijlating zijn gesteld.

Het actuele onderzoeksdossier is inmiddels zowel aan de advocaat van de verdachte als aan de advocaat van het slachtoffer verstrekt.