ROTTERDAM/AMSTERDAM - De man die er van verdacht wordt op 5 april tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax een voorwerp richting Ajaxspeler Davy Klaassen te hebben gegooid en hem daarbij verwondde, moet zich voor de politierechter verantwoorden. Hij wordt beschuldigd van mishandeling.

De halve finale van het bekertoernooi tussen Feyenoord en Ajax werd woensdagavond tijdelijk stilgelegd nadat de speler geraakt werd door een voorwerp dat uit een vak gegooid werd. De Ajaxspeler werd op zijn achterhoofd geraakt en liep daarbij een bloedende hoofdwond op. Hij probeerde de wedstrijd na de hervatting nog uit te spelen, maar dat ging niet meer. De politie kon al snel een 32-jarige Feyenoordaanhanger als verdachte aanhouden.

Naast een dagvaarding heeft de man ook onder andere een gebiedsverbod gekregen voor alle stadions in Nederland waar op dat moment een wedstrijd in het betaald voetbal wordt gespeeld. Dit verbod gaat twee uur voor aanvang van een wedstrijd in en eindigt twee uur na afloop. De verdachte mag zijn proces in vrijheid afwachten.

Ernstige bedreigingen

De politie en het OM zijn op de hoogte van ernstige (online) bedreigingen aan het adres van deze verdachte en zijn omgeving. Dit wordt actief gemonitord. Dat dit incident heftige emoties oproept is een feit, maar we wijzen erop dat het bedreigen van personen of voor eigen rechter spelen een strafbaar feit is.