AMSTERDAM - Het OM heeft drie mannen gedagvaard voor een snelrechtzitting op donderdag 26 oktober in de rechtbank van Amsterdam. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging na de gestaakte wedstrijd Ajax-Feyenoord op 24 september.


De politie hield op donderdag 12 oktober drie mannen uit Dordrecht (27), Purmerend (21) en Wormerveer (32) aan. Deze aangehouden verdachten staan niet op de beelden die de politie op 6 oktober heeft vrijgegeven. Afgelopen vrijdag zijn ze voorgeleid aan de rechter-commissaris en ze blijven tot de snelrechtzitting in voorlopige hechtenis.

Een 18-jarige jongen uit Schoonhoven meldde zichzelf op vrijdag 13 oktober bij de politie nadat hij zich herkende op één van de vrijgegeven beelden. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zijn voorlopige hechtenis heeft geschorst.

Ruim een week eerder, op vrijdag 6 oktober, stonden al zes personen op een snelrechtzitting. Vijf van hen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van dertien of zestien dagen en taakstraffen tot 100 uur. Eén persoon is vrijgesproken. Tegen de zes personen eiste het OM celstraffen tot zeven maanden waarvan twee voorwaardelijk. Het OM gaat tegen alle vonnissen in hoger beroep.

Het politieonderzoek naar de gewelddadigheden gaat verder en het is niet uitgesloten dat meerdere aanhoudingen zullen volgen.