AMSTERDAM - De 46-jarige Sjonny W., die wordt verdacht van de moord op drie prostituees, blijft langer in voorlopige hechtenis. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam tijdens een niet-inhoudelijke zitting. De advocaten van W. probeerden tevergeefs hem zijn proces, dat in juni plaatsvindt, in vrijheid te laten afwachten.

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt hem verantwoordelijk voor de dood van Sabrina Oosterbeek, die sinds maart 2017 wordt vermist. De officier van justitie zei dat de zoekacties naar haar lichaam tot nu toe niets hebben opgeleverd. Het onderzoekteam heeft het werk zo goed als afgerond. Het zoeken wordt volgens de aanklaagster alleen voortgezet als er nieuw aanwijzingen zijn. Binnenkort worden nog twee getuigen gehoord.

Het OM gaat ervan uit dat Oosterbeek niet meer leeft en houdt W. hiervoor verantwoordelijk. Ook wordt hij verdacht van moord op de 30-jarige Roemeense Mirela Mos in 2004 en de dood van Monique Roossien (26) in 2003. De verdachte is volgens de officier van justitie de laatste die alle slachtoffers levend heeft gezien.

Aanwezig
W.'s raadsman zei hierover: "Het is het laatste traceerbare contact, meer is het niet." De verdachte was vandaag voor het eerst sinds de eerste zogenoemde pro forma-zitting weer op de rechtbank aanwezig.

Tijdens zijn gevangenschap deed hij een vergeefse zelfmoordpoging. Hij zit nu 21 maanden vast en ontkent dat hij iets met de dood van de vrouwen te maken heeft. W. verblijft nog tot het einde van deze maand in het Pieter Baan Centrum ter observatie.Op 29 mei vindt nog een laatste niet-inhoudelijke zitting plaats.