AMSTERDAM - De politie heeft vrijdagavond in flat Hakfort in Zuidoost en in de Spaarndammerstraat in West gewonde mannen aangetroffen. Beide slachtoffers zouden steekwonden hebben opgelopen.


Om 20.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een melding van een steekpartij in de Spaarndammerstraat. Of er echt gestoken is en zo ja, op welke locatie, wordt nog uitgezocht door de politie.

Het slachtoffer is enige tijd in de straat door ambulancepersoneel behandeld en is daarna met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Pakweg drie kwartier later, rond 21.25 uur, kwam er een soortgelijke melding bij de hulpdiensten binnen. In een woning in flat Hakfort zou iemand gewond zijn geraakt bij een steekpartij.

Ook hier is het nog onduidelijk of het slachtoffer daadwerkelijk gestoken is. De politie hoopt op zaterdag met meer details te komen. Er zou wel al een verdachte zijn opgepakt. Het slachtoffer hoefde na behandeling door het ambulancepersoneel niet mee naar het ziekenhuis, maar is wel meegenomen door de politie.