AMSTERDAM - Agenten hebben woensdag- op donderdagnacht een 18-jarige man aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij zijn aanhouding, na een korte achtervolging op het Singel, heeft de politie meer dan 100 gripzakjes aangetroffen met vermoedelijk verdovende middelen.


Tijdens de surveillance valt een scooterrijder rond 1.20 uur op bij agenten. Zijn verlichting aan de voorzijde werkt niet. Waarop de agenten besluiten de man staande te houden en de bestuurder en de scooter te controleren. De man wil niet meewerken aan het onderzoek en volgens de agenten oogt de man zenuwachtig. De politie wil vervolgens het chassisnummer van de scooter controleren, die in dit geval onder de buddyseat zit. Eén van de agenten vraagt de bestuurder de buddyseat te openen. In de buddyseat ligt een blauwe tas liggen met behoorlijk veel gripzakjes. Als de agenten de man hiermee willen confronteren, pakt de man de blauwe tas en gaat ervandoor.

Meer dan 100 gevulde gripzakjes

Na een korte achtervolging te voet heeft de politie de man aangehouden op de Herengracht. In zijn vlucht heeft de bestuurder de tas in het water gegooid. Gelukkig heeft de politie de tas uit het water kunnen vissen en treffen vervolgens meer dan 100 gripzakjes aan. Tijdens de fouillering van de verdachte worden nog meer gripzakjes met meer dan vermoedelijk drugs en een groot geldbedrag aangetroffen. De zakjes met inhoud zijn in beslag genomen. Door de Forensische Opsporing zal worden onderzocht wat nu precies in de gripzakjes zit. De man zit op dit moment vast en wordt verhoord.