AMSTERDAM - Op de vroege avond van woensdag 6 maart 2024 heeft er mogelijk een schietincident plaatsgevonden in de Tijl van Uilenspiegelstraat in Amsterdam-West. Agenten troffen ter plaatse geen verdachten en/of slachtoffers aan, maar op basis van de eerste onderzoek informatie lijkt er wel een gewonde te zijn gevallen. De politie zoekt deze persoon, eventuele getuigen en camerabeelden van het incident.

Rond 18.10 uur ontving het Operationeel Centrum meerdere meldingen van een schietpartij in de Tijl van Uilenspiegelstraat. Op de locatie troffen toegesnelde agenten echter niemand aan: geen verdachten, maar ook geen gewonden. Getuigen gaven aan dat zij - na gealarmeerd te zijn geweest door de harde knallen - op straat hadden gezien dat twee mannen (verdachten) in conflict waren geweest met een derde man (slachtoffer). Eén van de twee verdachten was in bezit van een vuurwapen en daar zou mogelijk mee geschoten zijn, zo vertelden de getuigen. Het slachtoffer liep vermoedelijk verwondingen op bij het incident.

Signalementen slachtoffer en verdachten

Wie het slachtoffer en de verdachten in deze zaak zijn, blijft vooralsnog onduidelijk. In de hoop hun identiteiten te achterhalen, deelt de politie signalementen. Mocht het slachtoffer inderdaad gewond zijn geraakt, dan is de eerste prioriteit dat hij de noodzakelijke zorg krijgt indien dat nog niet gebeurd is.

Slachtoffer:

Man;
Lichte huidskleur;
Rond de 50 jaar oud;
1.80 meter lang;
Grijs haar en een witte baard;
Had een tas bij zich.

Verdachte 1:

Man;
Licht getinte huidskleur;
15 à 25 jaar oud;
1.75 meter lang;
Kort, zwart haar;
Kleding: lichtbruin petje, lichtbruine jas, donkere broek

Verdachte 2:

Man;
Licht getinte huidskleur;
15 à 25 jaar oud;
Kort, zwart haar;
Kleding: donker gekleed

Getuigenoproep

Heeft u op woensdagavond 6 maart rond 18.10 uur in de Tijl van Uilenspiegelstraat of omgeving iets verdachts gezien? Of u heeft u meer informatie over het slachtoffer en/of de verdachten? Laat het de politie weten. Ook is de recherche op zoek naar videobeelden waarop mogelijk de verdachten en het slachtoffer op te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan videodeurbellen, bewakingscamera’s en dashcams. Beelden kunnen worden geüpload via onderstaande contactmogelijkheden. Informatie delen kan ook anoniem via 0800-7000.