AMSTERDAM - De politie kreeg op maandag 12 februari om 06.00 uur een melding van een verdacht voorwerp bij een pand aan de Rinus Michelslaan in Amsterdam. Het voorwerp is veiliggesteld door de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie). De recherche doet onderzoek en zoekt getuigen.

Een oplettende voorbijganger zag een voorwerp liggen voor de deur van een pand en heeft meteen de politie gebeld. De toegesnelde agenten hebben een afzetting gecreëerd en een veilige afstand gehouden. Hierna heeft de opgeroepen EOD van defensie het voorwerp onderzocht, veiliggesteld en afgevoerd. De afzetting is daarna weer weggehaald.

De recherche doet onderzoek naar het voorwerp en de toedracht. Nabij het aangetroffen voorwerp is graffiti aangebracht. Wanneer dit is aangebracht en of er een verband is met het voorwerp, zal in het onderzoek worden meegenomen. De politie komt graag in contact met mensen die kunnen helpen in het onderzoek.

Woont u, of was u in de buurt van de Rinus Michelslaan op of rond 12 februari en heeft u iets verdachts gezien? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Heeft u foto's en/of filmopnames van het incident of heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.