AMSTERDAM - Op woensdagavond 6 januari 2021 is een 15-jarige jongen tegen zijn wil in door twee verdachten in een voertuig meegenomen. Het slachtoffer is daarbij mishandeld en beroofd. Daarna hebben de verdachten hem weer uit de auto gelaten en zijn ervandoor gegaan. De politie is op zoek naar de verdachten en roept getuigen op zich te melden.

Rond 19:00 uur loopt het slachtoffer met huisvuil naar de restafvalcontainers op de hoek van de Burgemeester van de Pollstraat en de Burgemeester Cramergracht als twee onbekende mannen hem aanspreken. Kort daarna sleuren ze hem met geweld een auto in. Ze rijden weg en het slachtoffer wordt meerdere malen in de auto mishandeld. Ook beroven de twee mannen hem van zijn persoonlijke bezittingen. Na ongeveer een uur laten ze hem weer uit de auto, in de buurt van het Erasmuspark. De verdachten rijden er snel vandoor.

Signamelent
De verdachten reden vermoedelijk in een rode Opel Corsa. Zij zagen er als volgt uit:

Verdachte 1
Man
Lichte huidskleur
Ongeveer 20 jaar oud
Slank postuur
Ongeveer 1.80 meter lang
Bruin krullend haar tot over zijn oren maar boven zijn schouders
Droeg een zwarte regenjas van het merk The North Face, zwarte handschoenen en een zwarte broek van het merk Nike
Een moedervlek op de rechterzijde van zijn neus

Verdachte 2:
Man
Getinte huidskleur
Ongeveer 20 jaar oud
Gespierd postuur
Ongeveer 1.90 meter lang
Droeg een zwarte jas, zwarte handschoenen en grijze broek van het merk Nike

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over dit incident. Heeft u iets gezien of weet u meer over deze gewelddadige ontvoering en beroving? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.