AMSTERDAM - Op donderdag avond omstreeks tien over half negen vond er een ongeval plaats op het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord. Een auto van een bezorgdienst reed tegen een fietser aan die vervolgens met een harde klap tegen een geparkeerde auto vloog. De fietser raakte hierbij zwaargewond. Hij werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

De VOA (VerkeersOngevallenAnalyse) deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De zwaar beschadigde fiets is door de politie meegenomen. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Op donderdag avond omstreeks kwart over tien vond er wederom een ongeval plaats in Amsterdam Noord.

Op de IJdoornlaan reed een auto vanaf de parallelweg de hoofdrijbaan op. Hierbij zag hij een motorrijder over het hoofd. De motorrijder reed met hoge snelheid achterop de invoegende auto hierbij en kwam hierbij hard ten val. Hij is met ondermeer een polsfractuur en onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De motor en de auto raakten door het ongeval beschadigd. Ook het achterraam van de auto sneuvelde door de klap.

Ook bij dit ongeval heeft de VOA (VerkeersOngevallenAnalyse) van de politie onderzoek gedaan naar de exacte toedracht. De IJdoornlaan is ruim een uur afgesloten geweest als gevolg van het ongeval in het aanvullende onderzoek door de VOA.