AMSTERDAM - Op dinsdag 22 december wordt een medewerker van een supermarkt ernstig verwond door een nog onbekende man met een mes. Het slachtoffer, een 18-jarige man, ligt met zwaar letsel in het ziekenhuis. Een rechercheteam onderzoekt de zaak komt graag in contact met mensen die informatie hebben, maar nog niet met de politie hebben gesproken.

Het steekincident gebeurde op klaarlichte dag in een supermarkt op de Helmholtzstraat in Amsterdam Oost. Rond 15.00 uur raken een nog onbekende man en een medewerker van de supermarkt met elkaar in gevecht. Kort daarop verlaat de verdachte al rennend de supermarkt, via de tijdelijke uitgang aan het Christiaan Huygensplein. Wat precies vooraf ging aan de worsteling, is op dit moment nog onbekend. De medewerker raakt ernstig gewond en wordt met spoed en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Politie zet zowel vanuit de lucht als vanaf de grond een uitgebreide zoekactie op, maar de verdachte is tot op heden niet aangetroffen.

Signalement
Ondanks het tijdstip, de vele getuigen en de uitgebreide zoekactie, is de verdachte nog altijd voortvluchtig. De verdachte kan worden herkend aan het volgende signalement:
- Man
- Donker getinte huidskleur
- Ongeveer 1.75 tot 1.80 cm lang
- Normaal tot slank postuur
- Droeg een jack, waarvan de onderzijde wit was en de bovenzijde donkerblauw of zwart
- Witte capuchon
- Grijze joggingbroek
- Witte sneakers

Getuigen en camerabeelden

Het rechercheteam houdt in deze fase van het onderzoek nog rekening met alle mogelijke scenario’s. Getuigen en eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld van geparkeerde auto’s rondom de supermarkt, zijn dan ook van groot belang. We spreken daarom graag met mensen die gisteren, dinsdag 22 december, rond 15.00 uur wellicht iets opvallends hebben gezien of gehoord. Mogelijk dat iemand op basis het signalement de verdachte ergens heeft gezien. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het onderzoeksteam graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook eenvoudig beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.