SPAARNDAM - De politie is dringend op zoek naar een man die eerder vandaag een scéne heeft geschopt op de veerboot tussen Assendelft en Spaarndam.

De man wilde de veer niet verlaten op het eindstation, waarop een confrontatie tussen de schipper en de man volgde. De man haalde op een zeker moment een hakbijl tevoorschijn en begon hiermee in het rond te zwaaien.

Het incident liep uiteindelijk goed af: de schipper wist de man tot bedaren te krijgen en er raakte niemand gewond. Wel wist de man de veerpont te verlaten. De politie is daarom in Spaarndam en omgeving op zoek naar een blanke man van 32 jaar oud met blonde haren en een zwart bomberjack. Hij heeft een zilveren fiets met groene fietstassen. De politie waarschuwt de man niet zelf te benaderen maar direct 112 te bellen.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er wordt gezocht naar de man, maar dat het onduidelijk is of hij nog in het gebied is. "Het incident gebeurde voor het middaguur en de man kan ondertussen overal wel zijn."

Met de schipper gaat het volgens een woordvoerder van het GVB naar omstandigheden goed. Hij is opgevangen en zal aangifte doen tegen de man. De veerlijn is enige tijd gestremd geweest door het incident, op dit moment wordt een andere schipper naar de locatie gebracht zodat de dienstregeling weer op kan starten.