AMSTERDAM - Er heeft vanavond een schietincident plaatsgevonden op het Van Limburg Stirumplein. Er is daarbij één persoon overleden. Een ander slachtoffer is met schotwonden naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie is op zoek naar de schutter.

Rond 20.00 uur worden er meerdere schoten gelost op de hoek van de Van der Hoopstraat en het Van Limburg Stirumplein. Als hulpdiensten ter plaatse komen treffen zij twee mannen met schotwonden aan. Ondanks dat zij direct met reanimeren starten overlijdt een 29-jarige man aan zijn verwondingen op straat. Het andere slachtoffer, een 35-jarige man, is naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels buiten levensgevaar.

Twee aanhoudingen
Vooralsnog ontstaat het beeld dat er schoten zijn gelost vanwege een ruzie. De politie heeft een man die ook betrokken was bij het incident aangehouden. Zijn rol wordt op dit moment onderzocht. Dit geldt ook voor de man die met een schotwond naar het ziekenhuis is afgevoerd. Ook hij is aangehouden en zal door de politie worden gehoord.

Beelden of tips?
De recherche doet onderzoek en hoopt dat getuigen zich zullen melden als zij meer informatie hebben over dit incident. Zo is er een voertuig na het schieten vanaf de Van der Hoopstraat in de richting van de Van Hallstraat gereden. Als er getuigen zijn die meer weten over dit voertuig of de vluchtroute, dan hoort de recherche dat graag. Of wellicht zijn er mensen in het bezit van dashcambeelden of ander videomateriaal. Heeft u nuttige informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.