AMSTERDAM - In de vroege ochtend van zaterdag 2 oktober werd een man neergeschoten op de hoek van de Albert Cuypstraat en de Ruysdaelkade in De Pijp. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Het schietincident vond rond 6.10 uur plaats. Op camerabeelden is te zien dat er een groepje mannen op de kade stond op de hoek van de Albert Cuypstraat en de Ruysdaelkade, toen een ander groepje mannen vanaf de brug van de Hobbemakade op hen afkwam. Er ontstond een vechtpartij, waarbij een 20-jarige man uit Amsterdam in zijn been is geschoten. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij inmiddels uit ontslagen. Het slachtoffer is op zaterdag avond aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Hij is heengezonden, maar blijft verdachte in de zaak.

Specialisten van Forensische Opsporing hebben ter plekke sporenonderzoek gedaan en ook is er een buurtonderzoek ingesteld.

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt dit incident. Graag spreken zij met getuigen of mensen die meer informatie hebben, bijvoorbeeld over de aanleiding. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u beeldmateriaal? Dan horen we graag van u.