AMSTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor een poging zware mishandeling en bedreiging. Drie personen deden aangifte tegen de Amsterdammer.

Rond 16.40 uur opende een 22-jarige inwoner uit Amsterdam de deur aan het Ringslangpad voor zijn stadsgenoot en kreeg vermoedelijk direct een klap van de man. Daarna zou de man het slachtoffer bij zijn keel hebben gegrepen en zag het slachtoffer dat de Amsterdammer een mesje in zijn handen had. Daarna voelde het slachtoffer pijn aan zijn hand, vermoedelijk doordat de man hem met het mesje stak of sneed. Hierdoor liep de man lichte verwondingen op. Door de commotie kwamen twee buurtbewoners naar buiten. Vrijwel direct voelde het tweetal zich door de Amsterdammer bedreigd omdat hij dreigende teksten naar hen zou hebben geuit. De politie werd gealarmeerd.

Aanhouding met behulp van politiehond

Toen politieagenten arriveerden, zagen zij de Amsterdammer op een noodtrap van een gebouw aan het Ringslangpad. De agenten probeerden de man naar beneden te krijgen, maar de Amsterdammer bleef op de trap staan. Uiteindelijk ging een hondengeleider het gebouw in en kwam oog in oog te staan met de man. Ook de hondengeleider probeerde de man naar hem toe te praten, maar de Amsterdammer gaf geen gehoor aan de sommaties. De hondengeleider liep daarna naar de man en wilde hem aanhouden. De man pleegde echter verzet en kon niet onder controle worden gebracht. Door de dreigende situatie en het feit dat de man mogelijk een mes bij zich had, zette de hondengeleider zijn diensthond in. De hond beet de verdachte in zijn been, maar nog verzette de man zich. Na enige ogenblikken kon de man toch onder controle worden gebracht en in de boeien worden geslagen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar medische hulp voor de man werd geregeld.