AMSTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 5 oktober 2020 heeft er een schietincident plaatsgevonden op de tweede verdieping van de flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost. Hierbij is één man gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Even na 3.30 uur komt bij het operationeel centrum een melding binnen over de beschieting van een man in de flat Kikkenstein. Wanneer agenten ter plaatse komen, treffen zij een gewonde man aan op de zevende verdieping. Hij blijkt op de tweede verdieping in zijn onderarm te zijn geschoten. De man, een 26-jarige Amsterdammer, wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Getuigenoproep
Forensische Opsporing heeft vannacht uitgebreid onderzoek verricht in de flat. De recherche onderzoekt wat de mogelijke aanleiding is geweest van het schietincident. Het onderzoeksteam wil graag mensen spreken die getuigen zijn geweest of meer informatie hebben. U kunt daarvoor contact opnemen via 0900-884 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Mensen die eventuele beelden hebben, wordt verzocht deze ter beschikking te stellen aan de politie. Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier