AMSTERDAM - Afgelopen maandagavond omstreeks 18:55 uur is een 19-jarige Amsterdammer beroofd van zijn persoonlijke eigendommen. Het slachtoffer is dusdanig mishandeld, dat medewerkers van de ambulance hem ter controle hebben meegenomen naar het ziekenhuis. De recherche doet onderzoek in deze zaak en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer loopt samen met een vriend vanaf het Ommerenhof richting Holendrecht. Na enige tijd loopt het slachtoffer alleen terug via dezelfde route richting het Randwijkhof. Op dat moment wordt hij door twee jonge mannen aangesproken. Hij wordt bedreigd en vrijwel direct mishandelen de verdachten hem. Tijdens de mishandeling valt het slachtoffer op de grond waarna de verdachten kleding en andere spullen van hem wegnemen.

Signalementen
De verdachten zouden het volgende signalement hebben:

Verdachte 1:
- gezet postuur;
- donkergetinte huidskleur;
- donkerbruine ogen;
- rond de 20 jaar oud;
- zwarte skimasker;
- donkergroene jas;
- zwarte trainingsbroek.

Verdachte 2:
- slank en lang postuur
- donkergetinte huidskleur;
- donkerbruine ogen;
- rond de 20 jaar oud;
- langer dan verdachte één;
- zwarte mondkapje;
- zwarte jas met capuchon;
- zwart trainingsbroek.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien of iets weten wat mogelijk te maken heeft met deze beroving. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onderstaand tipformulier, hier kan ook beeldmateriaal ter beschikking worden gesteld.