AMSTERDAM - Een man is dinsdagavond gewond geraakt bij een poging van een beroving in Amsterdam. De man kwam rond 22.00 uur uit The Harbour Club aan de Cruquiusweg toen hij op het parkeerterrein tegenover de club bij zijn auto werd overvallen. De daders zouden het op zijn Rolex hebben gemunt. De man wist nog een stuk weg te rijden maar raakte bij de poging wel gewond.


Toegesneld ambulancepersoneel heeft de man opgevangen en mee naar het ziekenhuis genomen voor verdere behandeling. De Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen en heeft diverse vingerafdrukken van de auto veilig gesteld.

Op de plek waar het slachtoffer met zijn auto stond geparkeerd is een kogelhouder aangetroffen. Medewerkers van de FO hebben deze gefotografeerd en veilig gesteld voor onderzoek.

Terwijl de politie bezig was met het onderzoek meldde zich een man bij de agenten die een half uur voor de beroving werd achtervolgd door een motor met daarop twee mannen. Omdat hij het niet vertrouwde is hij niet direct naar de parkeergarage gereden, maar via een omweg waarna het tweetal er vandoor ging. Deze man had ook een Rolex ter waarde van zo’n 16.000 euro om en vermoed dat hij het oorspronkelijke doelwit was. Agenten hebben de gegevens van deze man genoteerd.