AMSTERDAM - Een 28-jarige man uit Oostzaan is maandagmiddag mishandeld door een 41-jarige vrouw uit Amsterdam. Ook deed de man aangifte van discriminatie.

Rond 17.15 uur stond de man met een collega bij de metrohalte van de Albert Cuypstraat toen een onbekende vrouw op hen afstapte. De vrouw zou aan het slachtoffer gevraagd hebben of hij van Joodse komaf was wat de man bevestigde. Vanuit het niets zou de vrouw discriminerende teksten naar de man hebben geschreeuwd en sloeg hem met een stok die zij in haar hand had. Daarna wilde de vrouw wegfietsen, maar de man zou haar hebben tegengehouden en de politie hebben gebeld. Voordat de politie arriveerde, spuugde de vrouw volgens de man hem in zijn gezicht. Enige minuten later, werd de vrouw door de gealarmeerde politieagenten aangehouden. De Amsterdamse werd overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u iets gezien of gehoord? En heeft u zich nog niet bij de politie gemeld? Doe dit dan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

2021246476