AMSTERDAM - Een 49-jarige man uit Amsterdam is donderdagmiddag 27 mei 2021 op station Holendrecht beroofd van zijn schoudertas met diverse persoonlijke bezittingen. Een onderzoek is ingesteld en daarin is de politie op zoek naar getuigen van de straatroof.

De man komt rond 12.50 uur aan bij station Holendrecht. Ter hoogte van de roltrap wordt hij plotseling door twee mannen benaderd, die zonder iets te zeggen op hem beginnen in te slaan. Met kracht trekken ze vervolgens de schoudertas van het merk 'Louis Vuitton' van het slachtoffer af. De daders rennen er vervolgens vandoor in de richting van het Opheusdenhof.

Van de verdachten is bekend dat het gaat om twee donkergetinte mannen met donkerkleurige hoodies aan. Beide zouden volgens het slachtoffer tussen 170 en 180 cm lang zijn. Een van hen droeg een grijze rugzak met rode strepen.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.