AMSTERDAM - Maandagavond 18 april 2022 heeft een beroving plaatsgevonden in de Spuistraat in Amsterdam-Centrum. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Rond 18:30 uur werd de avond van een Amsterdammer op tweede paasdag wreed verstoord. Het mannelijke slachtoffer werd in de Spuistraat beetgepakt door een verdachte waarbij een medeverdachte op grove wijze het exclusieve horloge van de pols van het slachtoffer haalde. De verdachten gebruikten zoveel geweld dat het horloge stuk ging waarbij een deel van het horloge werd buitgemaakt. Het slachtoffer bleef geschrokken en met lichte verwondingen achter.

De politie heeft de volgende signalementen van beide verdachten:

Persoon 1:
- Man
- Licht getinte huidskleur
- Droeg een zwarte jas (nylon achtig)
- Droeg een blauwe spijkerbroek
- Droeg zwarte schoenen
- Had kort opgeschoren haren
- Had een schoudertas van het merk Gucci (lichtgrijs)

Persoon 2:
- Man
- Donker getint huidskleur
- Droeg een lichtblauwe jas van het merk North Face met twee kleuren namelijk lichtblauw en grijs.
- Droeg een donkerblauwe trainingsbroek van het merk Adidas, met drie strepen op de zijkant van de broek
- Droeg een lichtbruine pet van het merk Gucci
- Droeg lichtkleurige schoenen

Getuigenoproep
De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen van deze straatroof. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast nog niet met de politie gesproken en heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Neem contact op via onderstaande mogelijkheden.