AMSTERDAM - Een 58-jarige Amsterdammer is maandagmiddag 12 juli 2021 bij station Bijlmer Arena met geweld beroofd van zijn persoonlijke eigendommen. Het slachtoffer heeft vijf hechtingen in zijn lip. Een onderzoek is ingesteld en daarin is de politie op zoek naar getuigen.

De man loopt rond 12.30 uur op de Johan Cruijff Boulevard ter hoogte van de ingang van het metrostation. Op datzelfde moment komt een man met een fiets aan de hand in zijn richting gelopen. De man haalt met gebalde vuist uit en raakt het slachtoffer vol in het gezicht. Die valt achterover en laat zijn jas - die hij over zijn arm draagt - vallen. Vervolgens ziet hij hoe zijn belager er met zijn jas vandoor gaat. In de jas zitten meerdere persoonlijke eigendommen van het slachtoffer.

Getuigen
De recherche doet onderzoek naar deze beroving en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.