HALFWEG - Na een ernstige aanrijding zaterdagavond op de N200 is een 26-jarige man uit Duitsland aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeval en rijden onder invloed.


Rond 23:55 uur kwamen twee personenauto’s frontaal met elkaar in botsing op de N200, nadat de bestuurder van één van de auto’s de macht over het stuur verloor en op de verkeerde weghelft belandde. Door het ongeval kwam één van de passagiers van deze auto, een 26-jarige vrouw uit Amsterdam, bekneld te zitten.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en de brandweer bevrijdde de beknelde vrouw uit het voertuig. Zij en de andere passagier, een 24-jarige vrouw uit Amsterdam, zijn met verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. Ook de bestuurder van de andere auto, een 38-jarige man uit Haarlem, moest gewond naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto die op de verkeerde weghelft belandde bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ook hij is vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen.

De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.