AMSTERDAM - Op dinsdagavond 18 mei 2021 heeft de politie een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in de omgeving van metrostation Kraaiennest een week eerder.

Op maandagavond 10 mei 2021 werden er meerdere schoten gelost in de omgeving van metrostation Kraaiennest. Hierbij raakte een 2-jarig kind gewond. Het jonge slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het schietincident waren waarschijnlijk meerdere verdachten betrokken.

Direct na het schietincident is de recherche van Amsterdam Oost een onderzoek gestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van een 24-jarige Amsterdammer. De man werd in een auto aangehouden. In die auto werd ook een vuurwapen aangetroffen.

Informatie delen

Na deze aanhouding gaat het onderzoek onverminderd verder. Informatie over dit schietincident blijft uiteraard welkom bij de recherche. Weet u mogelijk meer? Neem contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Buurtbewoners die camera- of dashcambeelden hebben van de omgeving, kunnen deze via onderstaand tipformulier delen.