AMSTERDAM - In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 april 2023 wordt een 21-jarige man het slachtoffer van een mishandeling aan de De Ruijterkade, aan de westzijde van het Centraal Station in Amsterdam. De verdachten, een groep van meerdere jongeren, slaan uit het niets met fietskettingen en riemen op hem in. Het slachtoffer loopt daarbij een zware hersenschudding op en heeft striemen, bulten en kneuzingen over het hele lichaam. De politie heeft deze mishandeling in onderzoek en komt graag in contact met eventuele getuigen, in het bijzonder mensen die beschikken over foto- en videobeelden van dit verschrikkelijk gewelddadige incident.

Rond 04.30 uur begeeft het slachtoffer zich ter hoogte van de taxistandplaats aan de De Ruijterkade. Daar wordt hij door een groep van ongeveer tien jongeren mishandeld, nadat het slachtoffer kort met een nog onbekende vrouw heeft gesproken. Ondanks dat deze vrouw de groep jongeren tevergeefs tegen probeert te houden, vreest het slachtoffer enige tijd voor zijn leven. Gelukkig komt de politie snel ter plaatse en kan het slachtoffer in veiligheid worden gebracht. Helaas is de groep dan uiteen geraakt en rennen de daders alle kanten op. De politie is nu dringend naar hen op zoek.

Gefilmd
Vermoedelijk is de mishandeling gefilmd door omstanders. We verzoeken hen dan ook met klem om die betreffende beelden met het onderzoeksteam te delen, om zo het onderzoek verder te helpen en hopelijk zo snel mogelijk achter de identiteiten te komen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn.

Informatie of beelden delen
Kunt u de recherche verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het online tipformulier op www.politie.nl in (zie ook: link in bio). Aan dit tipformulier kunt u ook foto- of videomateriaal toevoegen. Vergeet hierbij niet het zaaknummer te vermelden: 2023102409. Anoniem melding doen of informatie geven? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl.